Buurtkerstboom Stierenweide

Na plaatsing van ons initiatief op Seghwaert Doet is het snel gegaan, binnen 2 weken hadden we genoeg waardecheques verzameld en konden we aan de slag.

Na overleg met de wijkbeheerder is een vaste (kerst)boom geplaatst, zodat we hem ook in de volgende jaren weer kunnen optuigen. Naast de aankoop en het plaatsen van de kerstboom hebben we het verzamelde geld besteedt aan de aanschaf van verlichting en versiering. Ook hebben we een bordje bij de boom geplaatst om aan te geven dat het een buurtkerstboom is en dat mensen voor vragen bij de initiatiefneemster kunnen aanbellen.

Zo gauw de boom stond werden de eerste kerstartikelen er al ingehangen. Kleinkinderen van buren, buurjongens en meisjes. Veel dingen van hout en knutselwerkjes, slingers van zilver geverfde houten kralen en dennenappels. Natuurlijk gaan we de beste dingen bewaren, want deze week (11 januari) wordt de boom kerstartikelen vrij gemaakt en zo gauw de batterijen leeg zijn gaan de lichtjes er ook uit.

Er is door buurtbewoners erg leuk gereageerd op de boom. De eerste dag liep een hondeneigenaar, we kennen hem, bij het zien van de boom een Kerstliedje te zingen. Zo leuk! En dat is de bedoeling dat mensen er vrolijk van worden of even stilstaan om te kijken. Ook ouders met kleine kinderen die stopten, want wat hing daar? Een briefje? Ja, en een tasje met iets voor kinderen? In de Kerstvakantie had ik overdag een tas aan een paaltje gehangen met wat lekkers. In verband met Corona konden we geen knutselmiddagje organiseren, dus geen chocolademelk en dergelijke uitdelen voor het harde werk. Maar zo gauw ik een kind zag met ouders bij de boom, was er wel wat te halen, pakjes drinken, mandarijnen en chocolade kersthangertjes. en dan hoor je de reacties, hoe leuk mensen het vinden en dan toch nog op een looproute. Laatst nog een ouder echtpaar die er even uit waren tijdens de lockdown met een rolstoel. Even een stop, lampjes waren nog net niet aan en ik ging net weg. Dan ziet de man dat ik juist uit dat huis met nummer 18 kom en krijg ik complimenten voor het idee. Oké, mijn dag alweer goed. De man gaf mij nog wat tips. Zo ga je alle drie lachend op je pad verder.

Missie Buurtkerstboom gelukt! En zo volgen er nog vele jaren.

Initiatief uitgevoerd
3 december 2020

Organisator
Anke Kruithof-Damming

Locatie
Stierenweide

Opgehaald bedrag
€ 500,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

085 - 3031 490

helpdesk@seghwaertdoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Seghwaert Doet