Campagne voeren voor je initiatief

Ga je zelf een initiatief starten? Het platform Seghwaert Doet helpt je om cheques in te zetten en om potentiele donateurs, vrijwilligers en middelen te vinden. Dit gaat zo:

  • Alle bewoners uit jouw buurt of wijk die zich aanmelden op www.seghwaertdoet.nl ontvangen een e-mail om je initiatief te steunen.
  • De wijkregisseur van de gemeente kan je helpen met het leggen van contacten met mogelijke samenwerkingspartners.

De grootste taak om geld, vrijwilligers en middelen te werven ligt altijd bij jou zelf en buurtgenoten. Zowel online als offline. Om je op weg te helpen met een campagne voor je initiatief hebben we hieronder een stappenplan voor je opgesteld.

 

Verzameltips

De gemeente Zoetermeer helpt je een handje met het verzamelen van voldoende budget voor jouw initiatief. Elk woonadres ontvangt namelijk een cheque t.w.v. € 25,00. De cheques kun je inzamelen om zo genoeg geld voor jouw initiatief bij elkaar te sparen. Hieronder vind je tips hoe je cheques kunt verzamelen:

  • Zoek minstens twee buurtgenoten die jou willen helpen met verzamelen van cheques en het opstellen van een plan. Vraag hen ook twee mensen te zoeken, enzovoorts.
  • Ga direct met een aantal buren langs de deuren, zodra de cheque op de mat valt. Je hebt dan de beste kans dat de cheques niet al aan andere initiatieven zijn gegeven of in de prullenbakken zijn verdwenen.
  • Laat een kort briefje achter bij buurtgenoten die je niet thuis hebt aangetroffen, waarin staat waarvoor je cheques verzamelt, wie je bent en instructies hoe zij hun cheques kunnen doneren.
  • Hang een zak of plaats een bus bij de brievenbussen in de hal van een appartementencomplex. Hang als het mag een poster op die vertelt waarvoor je cheques verzamelt en wie je bent. Maak een kopie van de cheque en bevestig deze aan de poster, zodat iedereen het herkent.
  • Vraag of een vereniging of bedrijf je wil helpen met inzamelen. Bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, sportvereniging, café, kerk of buurtwinkel.
  • Vraag mensen om hun cheque voor jouw initiatief in te leveren bij een centraal verzamelpunt, bijvoorbeeld een supermarkt of school waarmee je afspraken hierover hebt gemaakt.
  • Organiseer je een buurtbijeenkomst? Vraag dan aan de mensen die komen of ze de cheque aan jouw initiatief willen geven. Vraag of zij dit op hun beurt ook willen doorgeven aan hun buren. Wie weet vinden je buurtgenoten het zo leuk dat ze de cheques zelfs voor je gaan inzamelen.
  • Roep mensen via sociale media (Facebook, Instagram, Twitter) op om hun cheque aan jouw initiatief te doneren. Kunnen zij dit niet zelf? Vraag dan of zij jou persoonlijk (een foto van) hun activatiecode op hun cheque sturen zodat je het zelf kunt doen. Dit werk ook goed via Whatsapp(groepen).

 

Stappenplan

Maak een planning>>
Stel een lijst samen met fans en ambassadeurs>>
Bepaal welke organisaties je kunnen helpen>>
Meld je initiatief aan>>
Stuur een e-mail>>
Verstuur een persbericht >>
Blijf zoeken naar meer manieren om je initiatief te verspreiden >&;gt
Tips voor je campagne >>
Maak een foto, illustratie of neem een promotiefilmpje op >>

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

085 - 3031 490

helpdesk@seghwaertdoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Seghwaert Doet